Leden

Op dit moment bestaat de fotogroep uit 5 leden.

Hieronder stellen de leden zich voor:

Anton de Krom

Geboren en getogen in Halsteren woon ik sinds 1975 met veel genoegen in Hoogerheide. Sinds mijn vroege jeugd ben ik geïnteresseerd in tekenen, schilderen en fotografie. Mijn eerste foto’s heb ik gemaakt begin jaren zestig met een analoge Olympus camera, daarna deze hobby verder uitgebouwd met bv zelf ontwikkelen etc. Met de komst van de digitale camera is er zoveel veranderd binnen de fotografie dat ik deze hobby sinds een aantal jaren weer met toenemende interesse beoefen. Door dit te kunnen doen binnen de FGZ groep merk ik dat ik nog steeds veel kan leren van de gezamenlijke bijeenkomsten, maar naast het leren is het zeker ook gezellig om dit te kunnen doen met een aantal gelijkgestemden. Ik hoop nog jaren van deze hobby te kunnen genieten.

Bert de Waard

Samen met mijn echtgenote en vijf hondjes woon ik in Essen- België, grenzend aan het natuurgebied “de Kalmthoutse Heide” en de Zuidwesthoek. Voor mij werd een hobby een passie, van de aanschaf van een compactcamera voor de fotografie van onze honden naar een spiegelreflex camera met diverse lenzen. Fotograferen betekent anders leren kijken, alert zijn en rekening houden met licht en compositie. Kritisch kijken en bekeken worden is noodzakelijk voor het leerproces, dit doen we binnen de “Fotogroep Zuidwesthoek”, met zes gevorderde fotografen groeien we naar een steeds hoger niveau door elkaar te stimuleren en te bekritiseren, door het volgen van workshops en cursussen.Voor meer informatie kun je ook een kijkje nemen op mijn persoonlijke website.

Roy Weijgers

Geboren en getogen in Etten-Leur en alweer vele jaren met veel plezier woonachtig in Hoogerheide. De natuurlijke omgeving van Hoogerheide is bij uitstek geschikt voor mijn hobby fotografie, maar ook voor mijn andere hobby’s, hardlopen, mountainbiken en wielrennen. Inmiddels heb ik enkele fotoreportages in opdracht gedaan, waaronder een aantal trouwreportages, communies en jubilea. Door me aan te sluiten bij de fotogroep hoop ik mijn foto’s verder te verbeteren en een eigen stijl te creëren. Ook gezelligheid staat bij mij hoog in het vaandel. Voor meer informatie kun je ook een kijkje nemen op mijn persoonlijke website.

 

Dick McKechnie

Geboren te Liverpool in 1953
Opleiding: Bachelor Industrial Design Engineering – Manchester University

Mijn eerste baan was Automotive Designer voor de British Leyland Truck and Bus-divisie in de U. K. Na 5 jaar, in 1980, verhuisde ik naar Bergen op Zoom om voor GE Plastics te gaan werken als auto-ontwerper. Vervolgens kreeg ik de leiding over een team van 7 ontwerpers en applicatie-ingenieurs. Nadat ik veel kunststof toepassingen had ontwikkeld voor autofabrikanten in Europa en Korea, stapte ik over naar Business Development voor GE Plastics. In 1997 werd ik directeur van Owens Corning Automotive om samen met Tata Automotive in India en DSM in Nederland joint ventures te vormen.
Als fervent kunstenaar en ontwerper was fotografie altijd een ondersteunende functie voor mijn werk. Dit is nu een uitlaatklep geworden voor mijn creativiteit en een ontspannende hobby.
Inmiddels gepensioneerd en volg nu samen met mijn vrouw Brigitta onze passie om langs de kusten van Noord-Europa te zeilen en springpaarden te fokken.

Peter Lameir

Geboren en getogen in Hoogerheide.
Ik ben een fanatieke fotograaf en ben al op jonge leeftijd begonnen met fotografie en dit is nog steeds mijn grote passie in het dagelijkse leven. Ik ben vroeger begonnen met een eenvoudige filmrolletjes camera van die tijd, maar ben in cameraland wel iedere keer met de tijd meegegaan van eenvoudig naar mijn huidige Canon R6 full-frame; ook heb ik nog een Canon D90.Een aantal jaren geleden heb ik voor een regionale nieuwswebsite veel evenementen gefotografeerd, maar mijn interesse ligt vooral bij natuurfotografie op de Brabantse Wal, maar probeer ook altijd iets nieuws uit. Sinds kort heb ik mij aangesloten bij de 4 fotografen van de “Fotogroep Zuidwesthoek” en hoop van hun weer nieuwe inzichten te krijgen in fotografie om zo mijn fotografie naar een hoger niveau te brengen. Verder ben ik al vele jaren lid van de Kalmthoutse Fotokring in Kalmthout (België) waar ik diverse fotocursussen heb gevolgd.
Verder maak ik van fotoreeksen audiovisuele filmpjes.
Ook ben ik sinds 2019 lid van “Stichting Uit de Kunst”.
Begin 2022 kreeg ik interesse om eens wat te proberen met acrylverf en ben sinds maart 2022 begonnen met verschillende technieken met acrylverf, zoals acryl gieten, acryl schilderen, acryl föhnen, enz… De werken zullen nog niet perfect zijn, omdat ik alle technieken nog niet onder de knie heb maar met veel oefenen probeer ik het te perfectioneren.
Al mijn foto’s en schilderijen zijn te bekijken op mijn persoonlijke website website en op Natuurlijk Brabantse Wal.