Leden

Op dit moment bestaat de fotogroep uit 4 leden.

Hieronder stellen de leden zich voor:

Oscar Buswijller

Geboren en opgegroeid in Rotterdam en via Papendrecht in Ossendrecht, het oudste dorp van de Brabantse wal, terecht gekomen. Het punt waar de Brabantse wal overgaat in de Voor Kempen. Een mooi gebied om natuur- en landschapsfoto’s te maken. Mijn eerste foto maakte ik toen ik 18 jaar was en op mijn 23e mijn eerste foto’s zelf ontwikkeld en afgedrukt. Ik ben toen in aanraking gekomen met macrofotografie, wat mij enorm boeide (object tot 6×9 mm).Daarnaast ben ik ook actief bij en voor de seniorenbond in Ossendrecht. Op verzoek maak ik wel fotoreportages, maar mijn nadruk ligt toch in het maken van foto’s met een persoonlijke emotie en macro opnames. Voor mij is fotografie vergelijkbaar met de schilderkunst. Bij deze fotogroep hoop ik mijn identiteit verder te ontwikkelen en dat in een ontspannen oor meer informatie kun je ook een kijkje nemen op mijn persoonlijke website

Anton de Krom

Geboren en getogen in Halsteren woon ik sinds 1975 met veel genoegen in Hoogerheide. Sinds mijn vroege jeugd ben ik geïnteresseerd in tekenen, schilderen en fotografie. Mijn eerste foto’s heb ik gemaakt begin jaren zestig met een analoge Olympus camera, daarna deze hobby verder uitgebouwd met bv zelf ontwikkelen etc. Met de komst van de digitale camera is er zoveel veranderd binnen de fotografie dat ik deze hobby sinds een aantal jaren weer met toenemende interesse beoefen. Door dit te kunnen doen binnen de FGZ groep merk ik dat ik nog steeds veel kan leren van de gezamenlijke bijeenkomsten, maar naast het leren is het zeker ook gezellig om dit te kunnen doen met een aantal gelijkgestemden. Ik hoop nog jaren van deze hobby te kunnen genieten.

Bert de Waard

Samen met mijn echtgenote en vijf hondjes woon ik in Essen- België, grenzend aan het natuurgebied “de Kalmthoutse Heide” en de Zuidwesthoek. Voor mij werd een hobby een passie, van de aanschaf van een compactcamera voor de fotografie van onze honden naar een spiegelreflex camera met diverse lenzen. Fotograferen betekent anders leren kijken, alert zijn en rekening houden met licht en compositie. Kritisch kijken en bekeken worden is noodzakelijk voor het leerproces, dit doen we binnen de “Fotogroep Zuidwesthoek”, met zes gevorderde fotografen groeien we naar een steeds hoger niveau door elkaar te stimuleren en te bekritiseren, door het volgen van workshops en cursussen.Voor meer informatie kun je ook een kijkje nemen op mijn persoonlijke website.

Roy Weijgers

Geboren en getogen in Etten-Leur en alweer vele jaren met veel plezier woonachtig in Hoogerheide. De natuurlijke omgeving van Hoogerheide is bij uitstek geschikt voor mijn hobby fotografie, maar ook voor mijn andere hobby’s, hardlopen, mountainbiken en wielrennen. Inmiddels heb ik enkele fotoreportages in opdracht gedaan, waaronder een aantal trouwreportages, communies en jubilea. Door me aan te sluiten bij de fotogroep hoop ik mijn foto’s verder te verbeteren en een eigen stijl te creëren. Ook gezelligheid staat bij mij hoog in het vaandel. Voor meer informatie kun je ook een kijkje nemen op mijn persoonlijke website.